Piirisarjan kotiturnaus
Julkaistu: 10.06.2019 00.00

Klubi-36 pelasi Iisalmessa piirisarjan turnauksessa vastaansa FC Siilin Safiirit Siilinjärveltä ja FC Hertan Joensuusta.

Avausottelussa tulivat vastan Siilinjärven kokenut Safiirit. Ottelun ensimmäinen puoliaika oli varsin tasaista ja maalinteko vaikeaa sateen kastelemalla nurmella. Maalivahtina mainiosti pelannut Lilja Moilanen joutui kuitenkin antautumaan juuri ennen taukovihellystä. Toisella puoliajalla FC Siili jatkoi tarkkaa viimeistelyä ja siirtyi jakson kuluessa viiden maalin johtoon. Ottelun loppupuolella Klubinkin tytöt onnistuivat maalinteossa, ensin käsivirheestä tuomitun rankkarin upotti Elina Putkonen ja heti perään pallon toimitti verkon perille Hilla Lappi. Loppulukemat Siilinjärveläisille kirjattiin 5-2.

Päivän toisessa pelissä vastaan asettui FC Hertta Joensuusta. Hertta teki ottelun alussa kaksi nopeaa osumaa ennen kuin Klubin tytöt saivat pallon verkkoon. Molemmat joukkueet tekivät tasatahtiin maaleja, joten taukoa lähdettiin viettämään 4-4 tasatuloksessa. Toinen puoliaika oli sitten maalirikas, onnistumisia oli puolin ja toisin. Maalinteossa Klubin tytöt onnistuivat Hertan tyttöjä useammin ja tulostaululla komeili lopulta 13-7 kotivoitto. Maaleista toisessa pelissä vastasi joukkueen kapteeni Elina Putkonen(6), Vilma Liukkonen(3), Lilja Moilanen(3) ja Venla Lång(1).

Tytöt esittivät piirisarjan toisessa turnauksessa varsin mallikkaita otteita. Kentällä olisi halunnut olla jatkuvasti olla jokainen ja välillä valmentaja saikin kuulla kovaa kritiikiä vaihdossa vuoroaan odottaneilta pelaajilta. Ilahduttavaa oli kuitenkin vaihdossa olleiden äänekäs kannustus oman joukkueen tytöille. Loppuhuuto viimeisen pelin jälkeen kuvastaa paljon päivän tekemistä: "hävittiin tai voitettiin, reilu peli pelattiin!"